ARTIESTEN

ZydecoZity Festival

Artiesten ZydecoZity 2017

Allez Mama

De afterparty met Allez Mama is al een paar jaar een vast gegeven. De band uit Utrecht zet tot slot van het festival nog één keer the House of Blues op z’n kop.
www.allezmama.nl

Bayou Alligators

Deze Duitse band heeft een stevig Zydeco geluid. Ze spelen op vrijdag op the Main Stage vanaf 21:00 uur
www.bayoualligators.de

<

Big Bayou Bandits

Belgische “Cajunbilly” band, die op zaterdag de overbrugging maakt van de Veerse middag naar het avondprogramma. Vanaf 16:45 uur in the House of Blues.
www.bigbayoubandits.com

Blue Bayou

Zeker voor de Saulieu-gangers onder ons een oude bekende. Maar ook op ons podium hebben deze Franse artiesten al meerdere keren acte de presence gegeven. Ze spelen zaterdagavond vanaf 21:00 uur en op zondag vanaf 21:00 uur op de Main Stage.
www.bayouprod.com

Cajun Bouexi Band

Voor ons nieuwe Franse Cajunband uit Bretagne. Ze zijn de eerste band die tijdens dit festival gaat optreden: op vrijdag in the House of Blues vanaf 19:30 uur. Op zaterdag spelen ze vanaf 19:30 op de Main Stage
www.cajunbouexiband.jimdo.com

De Fik Erin

In Raamsdonksveer en verre omstreken inmiddels zeer bekende band. Ze brachten onlangs hun tweede CD uit. Zaterdagmiddag spelen ze op de Main Stage vanaf 14:45 uur.
www.band-defikerin.nl

La Blusa

La Blusa, opgericht in 1990 in Delft speelde al op het eerste ZydecoZity festival in 1993. Live staat de band bekend om hun enthousiaste manier van spelen, waarmee ze het publiek snel aan het dansen krijgen.
Op zondag 3 keer in de House of Blues; 15:00, 16:30 en 18:15.
www.lablusa.nl

River Zydeco Band

Een band voor die geen introductie behoeft: onze eigen topper: de River Zydeco Band! Zij stonden aan de wieg van ZydecoZity en hebben geen enkele keer overgeslagen. Al 25 jaar verspreiden zij de Louisiana rootsmuziek door heel Europa, met een steeds sterker eigen geluid dat ze Euro-Zydeco noemen.
Zaterdagavond op de Main Stage om 22:30 en zondag op de Main Stage om 19:00 uur.
www.riverzydecoband.com

Rough Chowder

Een Britse band die in 2014 al eens bij ons speelde. Een echte Cajun stijl, die zij ontwikkelden onder invloed van –en in contacten met- Cajun grootheden in Louisiana.
Aan hen de eer van de aftrap op vrijdag op de Main Stage om 20:00. In the House of Blues spelen ze op zaterdagavond om 20:30, 22:00 en 23:30 uur.
www.roughchowder.co.uk

Sam Knoop

Sam Knoop is in Brabant al razend populair en staat klaar om Nederland te veroveren met zijn vrolijke Nederlandstalige muziek.
Zaterdagmiddag staat hij met zijn band op de Main Stage vanaf 16:00 uur
www.Samknoop.nl
https://www.youtube.com/user/Samknoop
https://www.facebook.com/sknoopmusic

Vuig

We herinneren ons allemaal nog Front Row Zydeco, een band met enthousiaste jonge muzikanten die ons enkele keren op ZydecoZity de toekomst van de plaatselijke zydeco voorspiegelden. Helaas bestaat deze band nu niet meer. Maar gelukkig is uit de as van Front Row Zydeco Vuig herrezen als de nieuwe gangmaker in het genre. Wederom aangevoerd door de beproefde broer/zus combinatie Richard en Sharon van Turnhout, respectievelijk op accordeon en drums.
Tijdens onze „Veerse middag“ spelen ze twee keer in de House of Blues: 14:15 en 15:30 uur.
www.facebook.com/vuigband

WC Zydeco Experience

Braborock sinds 1989! Nummers van internationaal allure voorzien van ’n Brabantse onzintekst, eigen nummers met ’n hoog rockgehalte, polka’s en inhakers; niets is WC EXPERIENCE te dol.
En op het C&Z festival met een speciaal Zydecosausje!
Zaterdagmiddag vanaf 17:15 op de Main Stage
www.wcexperience.nl

Young Stage Band

De eerste band die zaterdagmiddag optreedt is de Young Stage Band.
De band bestaat nu meer dan 25 jaar en ze hebben in die tijd met de groten op het podium mogen staan. Ook zijn ze actief in het buitenland. Enkele hoogtepunten waren wel de optredens op de Veerse Dag 2012, het optreden voor Hago in de Ahoy in juni 2013 en het Eglo Lichtfestival 2013 in Geertruidenberg.
Tijdens onze „Veerse middag“ staan ze op de Main Stage vanaf 13:30 uur.
www.ysb.nl

Zydeco Diamonds

De Zydeco Diamonds hebben een muzikale stamboom en collectieve geschiedenis in Zydeco muziek die zich uitstrekt over 20 jaar.
Met top muzikanten, gerespecteerd als een van de beste exponenten van Cajun en Zydeco muziek van buiten Louisiana. De Zydeco Diamonds richten zich op een meer traditionele oude-school stijl van Zydeco.
Twee keer op de Main Stage: zaterdag 24:00 en zondag 17:15 uur
www.facebook.com/The-Zydeco-Diamonds

Zydeco Soul Fever

Zydeco Soul Fever speelt stevige, dansbare muziek uit onder meer Louisiana en New Orleans. Een aanstekelijke mix van zydeco en die onweerstaanbare Rootsy dansmuziek uit de zuidelijke staten van Amerika. Speciaal voor het optreden op Zydecozity 2017 wordt de line-up van Zydeco Soul Fever uitgebreid met percussioniste Femke Krone!
Zaterdagmiddag op de Main Stage vanaf 15:30
www.zydecofever.com

ZydeGoNutz

ZydeGoNutz is een band uit Breda met een krachtige sound die zijn wortels vindt in het zuiden van de Verenigde Staten. Alle bandleden zijn oude rotten in het vak en hebben een ruime ervaring op zowel kleine kroegpodia als op grote festivals.
Vrijdagavond op de Main Stage vanaf 23:00 uur.
www.zydegonutz.nl

Sponsors

ZydecoZity Radio

Op Zydecozityradio kunt u alvast in de stemming komen. Klik op de volgende link om te luisteren: ZydecoZity-Radio

Vrienden van ZydecoZity

Een festival als ZydecoZity heeft altijd vrienden nodig, mensen die de muziek en het feest een warm hart toe dragen. Wil je ook vriend worden? Bekijk hier de flyer